У "Дії" з'явилося три нові документи

Нові документи з'явилися в "Дії"
Фото: thedigital.gov.ua

У застосунку "Дія" стали доступними ще три документи: свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу і зміну імені. Про це в Telegram 10 вересня повідомили у пресслужбі "Дії".

Для того щоб документи були доступними, потрібно оновити "Дію" до останньої версії.

Також у застосунку спростили процес додавання свідоцтва про народження дитини – документ підтягуватиметься автоматично за податковим номером.

"Просто авторизуйтеся в застосунку – і воно з'явиться в переліку документів. Це особливо актуально батькам, які змінювали особисті дані після народження дитини. Й абсолютно не важливо, скільки років вашій малечі – три чи 23", – додали у пресслужбі.

Документи доступні для всіх громадян України віком від 14 років, які мають верифікований податковий номер.

Контекст:

"Дія" – електронний сервіс державних послуг, який створило Міністерство цифрової трансформації України, його запустили 6 лютого 2020 року. У нього входять однойменний мобільний застосунок і портал із публічними послугами.

9 вересня віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Facebook повідомив, що вже можна пройти повний цикл одруження онлайн у "Дії" – від подання заяви, шлюбу онлайн і до свідоцтва в застосунку.