У Києві зростає захворюваність на COVID-19. У липні зареєстрували 900 випадків

За даними державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб", усього в липні зареєстрували 900 випадків захворювань на COVID-19
Фото: depositphotos.com

Упродовж останніх тижнів у Києві зріс рівень захворюваності на COVID-19, зокрема, збільшилася кількість госпіталізацій, як порівняти з початком липня. Про це йдеться в заяві директорки департаменту охорони здоров'я КМДА Валентини Гінзбург, опублікованій 29 липня. 

"Якщо станом на 1 липня в медичних закладах столиці перебувало 20 хворих із діагнозом COVID-19 і один з підозрою, то на сьогоднішній ранок таких пацієнтів 73. Причому в середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу", – повідомила Гінзбург.

Вона зазначила, що госпіталізують саме у складних випадках перебігу хвороби, серед таких тяжких хворих – 18 дітей.

За даними державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб", усього в липні зареєстрували 900 випадків захворювань на COVID-19, а в червні їхня кількість становила менше ніж 200. З початку року від цього захворювання у столиці померло 52 особи, ідеться в повідомленні. 

Гінзбург нагадала, як можна знизити ризики зараження коронавірусом. Зокрема, потрібно слідкувати за особистою гігієною, мити руки й користуватися дезінфекційними засобами, уникати закритих приміщень із великим скупченням людей, часто провітрювати приміщення й проводити вологе прибирання вдома й на роботі.

Контекст:

У травні Міністерство охорони здоров'я України повідомляло, що на ГРВІ, грип і COVID-19 протягом епідсезону 2023–2024 років захворіло понад 4,7 млн українців, і це на 38% менше від епідемічного порогу, розрахованого для України.

"За результатами секвенування в Національній референс-лабораторії, в Україні циркулює 36 різних типів коронавірусу – усі навколо субваріанта "Омікрон". За перебігом захворювання штам "Омікрон" переважно протікає як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності. Однак залишається небезпечним для груп ризику: людей із патологіями, хронічними захворюваннями й ослабленим імунітетом, старших за 60 років. Тому людям із групи ризику рекомендована вакцинація", – пояснювали в МОЗ.