У липні енергетики ДТЕК повернули світло в домівки 364 тис. сімей, які були знеструмлені через обстріли

Триває наймасштабніша в історії України ремонтна кампанія в енергетичній галузі
Фото: depositphotos.com

Минулого місяця енергетикам ДТЕК вдалося повернути світло понад 364 тис. сімей українців, чиї домівки знеструмлювали через обстріли в Одеській, Дніпропетровській, Донецькій областях і Києві. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК. 

У компанії зазначили, що в липні ворог і далі атакував українську енергосистему дронами й ракетами, в регіонах, наближених до бойових дій, енергетична інфраструктура також потерпала від ворожих артилерійських обстрілів й авіаударів.

Зокрема у Донецькій області, де зберігається вкрай важка ситуація через активні бойові дії, у липні енергетикам вдалося повернути електрику в оселі 186,4 тис. сімей. Ремонтні бригади щоденно й далі відновлюють мережі в прифронтовому регіоні, щойно дає змога безпекова ситуація та військові.

Минулого місяця ворог і далі атакував Дніпропетровську область, особливо потерпав південь області, наближений до зони бойових дій. Там у липні енергетики змогли відновити електропостачання для 172,1 тис. сімей.

У той самий період енергетики ДТЕК повернули світло в домівки 4,6 тис. сімей жителів Одеської області, оселі яких були знеструмлені внаслідок чергових ворожих атак. 

У червні енергетики ДТЕК Ріната Ахметова повернули світло 341 тис. сімей, що залишилися без електропостачання через обстріли у Донецькій, Дніпропетровській, Київській та Одеській областях.

Контекст:

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України. Із травня у країні знову почалися масштабні віялові вимкнення світла.

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ.

Зараз триває наймасштабніша в історії України ремонтна кампанія в енергетичній галузі, заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник.