У Мирнограді й Селидовому посилили комендантську годину

У Мирноградській МВА закликали жителів громади не зволікати з евакуацією у зв'язку із "критичним наближенням бойових дій"
Фото: Вадим Філашкін / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив у Telegram 18 серпня, що підписав розпорядження про встановлення комендантської години в містах Мирноград і Селидове із 15.00 до 11.00.

"Нові правила почнуть діяти завтра, 19 серпня", – наголосив він.

У Мирноградській міській військовій адміністрації повідомляли 16 серпня, що приблизно за 6 км від населеного пункту – лінія бойового зіткнення.

Влада міста закликала жителів Мирноградської громади не зволікати з евакуацією у зв'язку із "критичним наближенням бойових дій" і "щоденним просуванням російських окупаційних військ".

"Протягом найближчих діб ви маєте зібрати особисті речі й виїхати в більш безпечні регіони країни. Часу на роздуми вже немає – ситуація з кожним днем стає все більш загрозливою й небезпечною", – ідеться в повідомленні МВА в Telegram 18 серпня.

Контекст:

Покровський напрямок залишається, за даними Генштабу ЗСУ, одним із найгарячіших на фронті у війні країни-агресора РФ проти України. Про те, що покровський напрямок зараз у пріоритеті для атак Росії, 15 серпня 2024 року повідомив Філашкін.

Того самого дня 15 серпня покинути Покровськ (приблизно 3 км від Мирнограда) закликала жителів міста місцева влада. Селидове розташоване на відстані орієнтовно 13 км від Покровська.