У Моршині, де вакциновано 74% населення, шпиталізували із COVID-19 одну людину

Одну дозу вакцини проти коронавірусу в Моршині дістало 75% жителів
Фото: EPA
У Моршині Львівської області, де в межах експерименту вакцинували проти коронавірусу майже 75% населення, одну людину шпиталізували із COVID-19. Про це 27 жовтня мер Моршина Руслан Ільницький повідомив Суспільному.

Лікарка міської лікарні Оксана Бариш розповіла, що в Моршині 27 інфікованих COVID-19, одну з них, жінку похилого віку, шпиталізували.

"Серед хворих 10 осіб є вакциновані. Літня жінка була не щепленою. Люди, які не щеплені, важче переносять хворобу, тому бажано, щоб щепилися", – зазначила Бариш.

Одну дозу вакцини проти коронавірусу в Моршині дістало 75% людей, завершило вакцинацію – 74%.

26 жовтня пресслужба МОЗ повідомила, що у Моршині в лікарнях немає шпиталізованих із COVID-19.

Контекст:

Пілотний проєкт із колективною вакцинацією населення проти коронавірусу розпочали в Моршині 16 квітня. У місті проживає 4239 осіб.

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio та AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Sinovac Biotech (Coronavac) та Johnson & Johnson (Janssen). Також щеплення робили вакциною від Moderna (Spikevax).

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого. З 21 липня розпочали п'ятий етап вакцинації: щепитися можуть усі охочі віком від 18 років.

До 28 жовтня в Україні вакцинували 9,5 млн осіб, із них повністю імунізовані та дістали дві дози – 7,2 млн осіб.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначав, що серед шпиталізованих із COVID-19 минулого тижня лише 6% були вакцинованими мінімум однією дозою. Він повідомив, що фактор вакцинації протягом чотирьох місяців урятував в Україні 3072 життя.