У "Народному фронті" назвали підпал дверей Українського інституту національної пам'яті елементом гібридної агресії РФ

Цієї ночі невідомі підпалили двері в Інститут національної пам'яті
Фото: Volodymyr Viatrovych / Facebook

"Народний фронт" обурений провокаціями проти Українського інституту національної пам'яті, заявили в політсилі.

Український інститут національної пам'яті (УІНП) як "деконструктор і викривач ворожої пропаганди" є однією з головних мішеней "московського державного тероризму", йдеться в заяві партії "Народний фронт" через підпал дверей інституту цієї ночі.

У політсилі висловили обурення провокаціями проти УІНП і зажадали від Служби безпеки України негайно та ефективно їх розслідувати.

"Це не перший випадок провокацій проти інституту та його керівника – відомого історика і громадського діяча Володимира В'ятровича", – нагадали в "Народному фронті".

У партії підкреслили, що паралельно триває "кампанія провокацій і саботажу проти державної програми демосковізації та декомунізації, у якій бере участь інститут".

"Народний фронт" уважає всі ці підривні акції елементом гібридної агресії Російської Федерації проти України. Радянсько-комуністична ідеологія та символіка є політичною основою путінського режиму. Саме ці ідеологія та символіка були конструюванням фейкового "сепаратизму південно-східних регіонів України" у 2013–2014 роках. Український інститут національної пам'яті як деконструктор і викривач ворожої пропаганди є однією з головних мішеней московського державного тероризму", – заявили в "Народному фронті".

16 лютого невідомі молодики в масках спробували побити В'ятровича перед початком прес-конференції. В'ятрович сказав, що нападники не виголошували жодних претензій, а мали намір вдарити його. Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив пізніше, що зловмисників затримали.

Того ж дня біля входу в Інститут національної пам'яті розлили червону фарбу і залишили наліпки з написами "Славянская стража".

Цієї ночі невідомі підпалили двері в інститут.