У понеділок по всій Україні діятимуть графіки вимкнень світла – "Укренерго"

20 травня з 18.00 до 24.00 для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах України діятимуть графіки погодинних вимкнень, зазначили в "Укренерго"
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Увечері 20 травня електроенергію вимикатимуть для побутових і промислових споживачів у всіх областях України. Про це 19 травня повідомляють у Facebook "Укренерго".

"Завтра, 20 травня, із 18.00 до 24.00 для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах України будуть діяти графіки погодинних відключень", – ідеться в повідомленні.

У НЕК зазначили, що енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежуватимуть.

В Україні в середині травня почали вимикати електроенергію через наслідки п'яти ракетно-дронових атак, які здійснила країна-агресор Росія на українську енергосистему навесні, а також через похолодання і зростання споживання, пояснювали в "Укренерго".

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Цієї весни вони посилили атаки на енергосистему. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на початку квітня заявляв, що 80% теплової генерації України зруйновано.

У ніч на 8 травня окупанти завдали вже п'ятого масованого ракетно-дронового удару по об'єктах енергетики, починаючи із 22 березня. За даними Міненерго, ворог атакував енергетику в Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Незважаючи на атаки російських окупантів на енергетичні об'єкти України, блекауту у країні не буде, заявляли наприкінці квітня в Міненерго.

Увечері 14 травня через похолодання і зростання споживання електроенергії в усіх областях України із 21.00 до 0.00 ввели аварійні вимкнення світла. Уранці 15 травня через дефіцит електроенергії "Укренерго" знову застосувала екстрені вимкнення по всій країні. 16 травня в Україні діяли погодинні графіки. У вихідні обмежень для побутових споживачів не застосовували.