На Прикарпатті підприємці заблокували дорогу на Буковель. Вони вимагають закрити курорт

Підприємці Прикарпаття провели "попереджувальну" акцію, вимагаючи закрити роботу курорту Буковель
Фото: Юрій Валько / galka.if.ua
Підприємці Прикарпаття перекрили дорогу на курорт Буковель, вимагаючи рівних умов ведення бізнесу для всіх без винятку. З 24 лютого Івано-Франківська область потрапила в "червону" зону за показниками захворюваності на COVID-19, де найжорсткіші обмеження.

Підприємці з Івано-Франківської області заблокували дорогу на курорт Буковель, вимагаючи закрити його роботу. Про це 11 березня пише видання "Галка".

Акція почалася приблизно о 10.00, у ній беруть участь представники середнього бізнесу з Івано-Франківська, Калуша, Долини та Коломиї. Як видно на фото, підприємці рухаються пішохідним переходом на в'їзді в Буковель. За словами організаторів, акція – попереджувальна, зазначає "Галка".

"У нас якийсь вибірковий карантин, – вважає представниця "SaveФОП – Прикарпаття" Людмила Климчук. – Ми два тижні просиділи на карантині, але він не дієвий. Джерела поширення вірусу не закривають".

Фото: Юрій Валько / galka.if.ua

Підприємці виступають із вимогою рівних умов ведення бізнесу – жорстких обмежень для всіх без винятку, на чітко визначений строк.

З 24 лютого в Україні оновили карантинне зонування. Весь цей час Івано-Франківська область перебуває в "червоній" зоні, де діють найжорсткіші обмеження.

В Івано-Франківській області встановили 16 карантинних блокпостів, там запрацював мобільний шпиталь для хворих на COVID-19. Спалах COVID-19 у регіоні в Офісі президента пояснюють, зокрема, зимовим напливом туристів на гірськолижний курорт Буковель. За даними Міністерства охорони здоров'я України, станом на 10 березня в регіоні рівень шпиталізацій на 100 тис. населення становив 136,7 за норми в 60.

В Івано-Франківську, Чернівцях та Житомирі відбулися акції протесту підприємців, які вимагали дозволити їм працювати. Зокрема, протестувальники обурювалися, що Буковель, на відміну від них, продовжує роботу.