У річці Тиса на кордоні з Румунією знайшли тіло чоловіка середнього віку без документів – ДПСУ

Із початку року на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону по обидва боки річкової ділянки кордону вже виявлено тіла 20 чоловіків, які намагалися подолати Тису, зазначили в ДПСУ
Скріншот: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон / Facebook

У річці Тиса на кордоні України з Румунією виявили тіло чоловіка. Про це 17 серпня повідомляють у Facebook Західного регіонального управління ДПСУ.

Про те, що у річці перебуває людина без ознак життя, прикордонників Мукачівського загону повідомили співробітники прикордонної поліції Румунії.

"За допомогою БПЛА прикордонний наряд від відділення "Грушово" відстежив рух тіла. Течією його несло до українського берега", – ідеться в повідомленні.

Прикордонники викликали до місця події співробітників ДСНС і Нацполіції.

"Тіло дістали з води. Загиблим є чоловік середнього віку. Документів при ньому не знайшли, проводяться заходи щодо встановлення особи потопельника", – ідеться в повідомленні.

У Західному регіональному управлінні ДПСУ розповіли, що від початку року на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону по обидва боки річкової ділянки кордону вже виявили тіла 20 чоловіків, які намагалися подолати Тису.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Воєнний стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, які підпадають під призов на військову службу під час мобілізації, крім особливих винятків. Минулого разу Верховна Рада продовжила його до 9 листопада.

Через Тису військовозобов'язані, які ухиляються від мобілізації, намагаються потрапити за кордон.