В "Укравтодорі" розповіли про ремонт понад 2 тис. км доріг. Найбільше – на Закарпатті

У Закарпатській області побудували 223,5 км доріг, а в Луганській – 133 км
Фото: depositphotos.com

Державне агентство автомобільних доріг України "Укравтодор" розповіло про завершення ремонту 2022 км доріг. Найбільше відремонтували доріг у Закарпатській (223,5 км) і Харківська областях (221,2 км).

Державне агентство автомобільних доріг України "Укравтодор" 23 вересня розповіло про відновлення більше ніж 2 тис. км доріг цьогоріч. Про це "Укравтодор" повідомив у Facebook 23 вересня.

"У верхньому шарі покриття служби автомобільних доріг "Укравтодору" завершили влаштування 2022 км доріг, ще 800 км доріг виконані у вирівнюючому шарі", – зазначили в агентстві.

У повідомленні пояснили, що укладання верхнього шару – це фінальний етап ремонту дороги. До цього на відремонтованих ділянках знімали старий асфальт, переробляли основу дорожнього одягу і стелили дорожнє покриття.

"Це найдорожчі та найважчі етапи поточного середнього і капітального ремонтів", – пояснили в агентстві.

Після цього на дорогах нанесуть розмітку, облаштують узбіччя та зупинки, встановлять дорожні знаки й бар'єрні огорожі. Потім перевірять якість робіт і за відсутності зауважень здадуть в експлуатацію.

"Зафіксовані недоліки підрядники зобов'язані виправляти за власний кошт", – ідеться у повідомленні.

Лідерами за обсягом відновлення доріг є Закарпатська (223,5 км); Харківська (221,2 км); Запорізька (168,8 км); Сумська (149,9 км); Луганська (133 км) і Львівська області (130,1 км).

"Наразі роботи вже проводяться на 4 тис. км доріг державного значення. На 70% із них уже влаштовано вирівнюючий шар... До кінця року показник становитиме 4200 км, йдемо за планом", – заявили в агентстві.

Дороги в Україні почали активно будувати в межах проєкту "Велике будівництво", який стартував в Україні 2 березня. Це спільний проєкт президента України Володимира Зеленського та уряду України, яким тоді керував Олексій Гончарук. За планом проєкту в Україні має бути побудовано більше ніж 4 тис. км доріг.

Гончарук говорив, що проєкт створить 150 тис. нових робочих місць.

Радник голови "Укравтодору" Юрій Голік у лютому заявив, що загальний обсяг виділених на дорожні роботи коштів 2020 року становитиме 113 млрд грн.

Гроші на будівництво доріг виділяли також із фонду боротьби з коронавірусною інфекцією. Загалом на будівництво доріг із цього фонду заклали 35 млрд грн. За інформацією Міністерства фінансів України, на 28 серпня видатки фонду на дороги становили понад 7 млрд грн.