"Укрпошта" отримала 100 млн грн від реалізації непрофільних активів

Кошти, які надійшли від реалізації непрофільних активів, спрямують на модернізацію "Укрпошти"
Фото: depositphotos.com

Найбільше покупців зацікавив продаж будівлі у Військовому проїзді в Києві – у цьому аукціоні зареєструвалося 12 учасників, заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

На рахунки "Укрпошти" надійшли перші 100 млн грн за продаж нерухомості, яку не використовують у господарській діяльності. Про це 2 вересня заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє пресслужба відомства.

Загалом було проведено 22 успішні аукціони, у яких змагалося 78 учасників – у середньому 3,5 учасника на кожен лот. Вартість продажу лотів компанії зросла в 1,7 раза – стартова вартість проданих об'єктів становила 58 млн грн, а фінальна – 100 млн грн.

Найбільше покупців зацікавив продаж будівлі у Військовому проїзді в Києві – у цьому аукціоні зареєструвалося 12 учасників, а початкова ціна лота зросла втричі.

"У квітні ми розпочали процедуру продажів непрофільних активів підприємствами галузі. "Укрпошта" першою долучилася до цього процесу, 100 млн грн, які надійшли від реалізації непрофільних активів на рахунки компанії, будуть спрямовані на модернізацію "Укрпошти". Те, що вартість проданих лотів у 1,7 раза перевищує стартову вартість, свідчить про прозорість та конкуренцію під час аукціонів", – зазначив Криклій.

Він підкреслив, що продану нерухомість ніяк не використовував національний поштовий оператор.

"Ми й надалі продовжимо позбавлятися активів, що не приносять дохід і потребують великих коштів на утримання: оголошуємо нові аукціони та виставляємо об'єкти на продаж. Найближчі торги проведемо 3–4 вересня, де лотами будуть будівлі у Броварах, Одесі та в Затоці", – сказав генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"Укрпошта" 29 травня та 1 червня провела через систему "ProZorro. Продажі" перші сім аукціонів із продажу не використовуваної в господарській діяльності підприємства нерухомості.