"Ви куди зібралися?" – "Уже нікуди". Одеські прикордонники виявили в очереті чоловіка, який плив у напрямку Молдови. Відео

Плавцем, який ховався в очереті, виявився 31-річний вінничанин
Фото: dpsu.gov.ua

В Одеській області прикордонники під час патрулювання Кучурганського водосховища затримали чоловіка, який намагався вплав дістатися берега Придністровського регіону Молдови. Про це 29 липня повідомила Державна прикордонна служба України.

Плавцем, який ховався в очереті, виявився 31-річний вінничанин, зазначили у ДПСУ.

"Чоловік самостійно й ретельно спланував свій незаконний маршрут. Щоб особисті речі й документи не промокли, він щільно спакував їх поліетиленовою плівкою і скотчем", – ідеться в повідомленні.

Прикордонники підняли чоловіка на свій човен і склали на нього протокол за спробу незаконного перетину кордону (ч. 1 ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

"Окрім цього, за порушення правил прикордонного режиму, передбаченого ст. 202 КУпАП, чоловіку загрожує штраф", – додали у відомстві.

На відео, яке оприлюднила пресслужба ДПСУ, чути, як прикордонник запитує у виявленого чоловіка, куди він зібрався. Плавець відповів, що "вже нікуди".

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію.

Воєнний стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, які підпадають під призов на військову службу під час мобілізації, окрім особливих винятків.

23 липня 2024 року Рада удванадцяте продовжила воєнний стан і мобілізацію в Україні – до 9 листопада.