Вимкнення світла 21 липня будуть застосовувати протягом усієї доби – "Укренерго"

В "Укренерго" попередили, коли вимикатимуть світло
Фото: EPA

21 липня графіки вимкнень електроенергії в Україні будуть діяти протягом усієї доби. Про це повідомила компанія "Укренерго" в Telegram.

У компанії уточнили, що вимикатимуть не більше ніж дві черги одночасно.

Із 15.00 до 24.00 діятимуть дві черги вимкнень, в інші години доби застосують одну чергу вимкнень.

Як раніше пояснювали в "Укренерго", споживачів кожної області, які не належать до переліку об'єктів критичної інфраструктури, розділено на шість черг. Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні одночасно застосовано погодинні вимкнення. Якщо застосовано більше ніж три черги графіків – обмеження поширюють на більшу кількість споживачів.

Контекст:

Російські окупанти навесні посилили повітряні атаки на енергосистему України. Із травня у країні знову почалися масштабні віялові вимкнення світла.

4 червня в уряді заявили, що Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через обстріли РФ.

В "Укренерго" поінформували 16 червня, що до кінця липня ситуація в енергосистемі України буде набагато важчою. Державна інспекція з енергетичного нагляду прогнозувала 19 червня, що протягом найближчих півтора місяця ситуація з постачанням електроенергії залишатиметься складною. На полегшення очікують лише у серпні, коли з ремонту виведуть атомні енергоблоки.

18 липня в Держенергонагляді повідомили, що в Україні очікують скорочення обсягів вимкнень світла після спаду спеки.