Військово-облікові дані оновило понад 4 млн українців – Міноборони

За тиждень майже 1 млн військовозобов'язаних оновили дані, зазначили у Міноборони
Фото: depositphotos.com

Кількість українців, які оновили свої військово-облікові дані для територіальних центрів комплектації (ТЦК), перевищила 4 млн. Про це 14 липня проінформувало в Telegram Міністерство оборони України.

"За інформацією ситуаційного центру Міноборони, за тиждень (із 8-го до 14 липня) облікові дані через застосунок "Резерв+", ТЦК або ЦНАП (Центри надання адміністративних послуг. – "ГОРДОН") оновило ще 995 224 громадянина. Загалом, станом на 14 липня 2024 року, кількість оновлень сягнула понад 4 млн", – ідеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що оновити військово-облікові дані можна в найближчих ТЦК чи ЦНАП або через застосунок "Резерв+", авторизувавшись через Bank ID.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє Рада продовжила воєнний стан 8 травня 2024 року  до 11 серпня.

У квітні в Україні ухвалили оновлений закон про мобілізацію, він набув чинності 18 травня. Згідно з однією з його норм, усі військовозобов'язані протягом двох місяців (до 16 липня) мають оновити для терцентру комплектування та соцпідтримки свої персональні дані – через ЦНАП, електронний кабінет або прийшовши у ТЦК.

17 травня Зеленський підписав закон про багаторазове підвищення штрафів за військові правопорушення, зокрема за ухилення від мобілізації.