Воротар "Шапекоенсе", який вижив в авіакатастрофі, забив м'яч протезом. Відео

Фолман, Нето і Рушел вижили в колумбійській катастрофі
Фото: EPA
25-річний Жаксон Фолман, який залишився без ноги після аварії літака з бразильською футбольною командою "Шапекоенсе", повернувся на поле і забив м'яч у товариській грі. Фрагмент благодійного матчу розміщено на YouTube-каналі Gols do Brasileirao. Фолман, у минулому – голкіпер, вийшов як польовий гравець у команді "білих", яку очолював головний тренер збірної Бразилії Тіте. У другому таймі Фолман точним ударом протезу правої ноги спрямував м'яч у сітку "зелених". Матч закінчився з рахунком 5:4 на користь "білих".

Окрім Фолмана, у матчі, який відбувся в місті Шапеко, узяли участь ще двоє футболістів, які вижили під час катастрофи літака, – Алан Рушел і Нето.

Усі кошти було передано у фонд допомоги родичам жертв трагедії.

Літак із командою "Шапекоенсе", яка прямувала на фінальний матч Південноамериканського кубка, розбився на північному заході Колумбії вночі 29 листопада 2016 року. На борту перебувало 77 осіб, шестеро з яких вижило.

Департамент авіаційної безпеки Колумбії дійшов висновку, що до катастрофи літака призвели помилка пілота Мігеля Кірогу і неправильні дії болівійського авіаперевізника LaMia. Болівійська влада також поклала відповідальність за аварію на Кірогу й авіакомпанію.

За рішенням континентальної футбольної конфедерації, "Шапекоенсе" визнали переможцем Південноамериканського кубка 2016 року.