ЗСУ не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн грн

За даними аудиту, військові не отримали більше ніж 400 автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога
Фото: EPA

Збройні сили України не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн грн. Про це за результатами аудитів, проведених із березня до липня поточного року, 26 серпня повідомила пресслужба Міноборони.

У відомстві заявили, що для потреб ЗСУ у країну ввезли 424 транспортні засоби, 476,23 т товарів різних найменувань без зазначення вартості й 6,2 т харчових продуктів і пластикових гранул, однак підтвердити факт отримання цих товарів військовими підрозділами в Міноборони не змогли.

Міністерство повідомило правоохоронні органи про ймовірне незаконне збагачення, привласнення майна і зловживання службовим становищем із боку неназваних посадовців.

"Ми високо цінуємо оперативність у пропуску через кордон військової й гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ під час воєнного стану. Наше завдання – гарантувати, що кожен елемент допомоги від тепловізора до автомобіля, наданий волонтерами й міжнародними партнерами, дійде до наших захисників на передовій", – заявив виконувач обов'язків директора департаменту внутрішнього аудиту Міноборони полковник Олександр Титковський.

Контекст:

Загалом із початку повномасштабної війни станом на початок 2024-го року в Україну ввезено майже 1,7 млн т гуманітарної допомоги й майже 145 тис. транспортних засобів.