Для бахмутян у Полтаву прямує гуманітарна допомога від Фонду Ріната Ахметова

З 2014 року Фонд передав жителям України 13 млн продуктових наборів
Фото: akhmetovfoundation.org

1 тис. наборів із харчовими продуктами передали в Полтаву від Фонду Ріната Ахметова. Допомога призначена для тих людей, які вимушено евакуювалися з Бахмутської громади й тепер живуть у Полтаві. Про це повідомили 14 серпня у пресслужбі Фонду.

"У кожному наборі – продукти тривалого зберігання: макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа, соняшникова олія, консервована квасоля, тушковане м'ясо, паштет, печиво. Це вагома допомога, яка є необхідною складовою для підтримки внутрішньо переміщених осіб", – зазначено в повідомленні.

З 2014 року Фонд передав жителям України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомогу від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів СКМ і футбольного клубу "Шахтар" отримало приблизно 18 млн людей.

Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів". Із питань надання продовольчої допомоги можна звернутися на безплатну гарячу лінію Фонду: 0 (800) 509 001 або написати в месенджер.

Контекст:

Інтенсивні бої поблизу Бахмута розпочалися в липні 2022 року. За час боїв місто фактично повністю зруйнували, "там немає уцілілих споруд, тільки земля й багато мертвих росіян", зазначав у травні 2023 року президент України Володимир Зеленський.