Каштру про дискваліфікацію Тайсона: Цікаво, коли когось ображають, а потім його ж ще й карають

Каштру вважає, що "Шахтар" має дотримуватися правил
Фото: EPA

Головний тренер "Шахтаря" португалець Луїш Каштру вважає, що вияви расизму в українському футболі не є нормою і зустрічаються нечасто.

Наставник донецького "Шахтаря" Луїш Каштру на передматчевій пресконференції перед поєдинком проти "Манчестер Сіті" в Лізі чемпіонів сказав, що команда впорається з рішенням про дискваліфікацію бразильського півзахисника Тайсона за неспортивну поведінку в матчі 14-го туру чемпіонату України проти "Динамо". Португальського фахівця цитує офіційний сайт "Шахтаря".

"Насправді цікаво, коли когось зневажають або ображають, а потім його ж ще й карають", – сказав Каштру.

Португалець згоден із тим, що є правила і "Шахтар" має їх дотримуватися.

"Рішення ухвалено, а нам слід далі працювати з командою. Ми впораємося", – додав Каштру.

Наставник "Шахтаря" також вважає, що вияви расизму в українському футболі не є нормою і зустрічаються нечасто.

10 листопада у другому таймі поєдинку 14-го туру УПЛ між "Шахтарем" і "Динамо" на ОСК "Металіст" у Харкові вболівальники  імітували звуки мавп і вигукували образи на адресу бразильських гравців донецької команди Тайсона і Дентіньйо.

У відповідь Тайсон продемонстрував фанатам середній палець і вдарив у їхньому напрямку м'ячем. Матч припинили, а бразильці покидали поле у сльозах. Унаслідок Тайсона видалили за неспортивну поведінку.

21 листопада контрольно-дисциплінарний комітет УАФ покарав Тайсона одним матчем дискваліфікації за неспортивну поведінку.