Росію можуть дискваліфікувати на Олімпіаді-2020 – The Times

Лисенка усунули від змагань улітку 2018 року
Фото: ЕРА

Збірну РФ можуть дискваліфікувати на літній Олімпіаді 2020 року в Токіо через інцидент за участю російського легкоатлета Данила Лисенка, який не з'явився на допінг-проби, повідомляють джерела The Times.

Збірну Росії можуть дискваліфікувати на літніх Олімпійських іграх 2020 року, які відбудуться у Токіо. Про це з посиланням на власні джерела повідомила 2 червня The Times.

Причиною усунення російських спортсменів може стати інцидент із чемпіоном світу зі стрибків у висоту в приміщенні Данилом Лисенком.

У серпні 2018 року Міжнародна федерація легкої атлетики усунула його від міжнародних змагань через те, що він не здав допінг-проби.

Британське видання зазначає, що Росія може втратити участь в Олімпіаді-2020 через підроблення документів, які нібито пояснювали відсутність Лисенка на взятті проб. Високопоставлених російських спортивних функціонерів підозрюють у тому, що вони знали про те, що відбувається, і навіть допомагали приховати "допінгові злочини".

Інцидент, на думку авторів The Times, може підірвати зусилля президента РФ Володимира Путіна переконати світ допустити російських спортсменів до міжнародних змагань.

Унаслідок санкцій від участі в літній Олімпіаді 2016 року в Ріо-де-Жанейро було усунено легкоатлетів та важкоатлетів із Росії.

У грудні 2017 року через систематичне порушення антидопінгових правил Міжнародний олімпійський комітет усунув НОК РФ від участі в зимовій Олімпіаді 2018 року в Пхьончхані. Російські спортсмени змагалися під олімпійським прапором.

Під санкції також потрапив Паралімпійський комітет РФ.