Уболівальники "Райо Вальєкано" й "Баракальдо" влаштували марш, на якому співали "Зозуля – нацистська шльондра"

Зозуля виступає за "Альбасете" із 2017 року
Фото: albacetebalompie.es

Фанати іспанських клубів "Райо Вальєкано" й "Баракальдо" співали образливу пісню про українського гравця "Альбасете" Романа Зозулю 12 січня перед матчем Кубка Іспанії.

Іспанські фанати "Райо Вальєкано" й "Баракальдо" влаштували спільний марш, на якому співали образливу пісню про українського нападника "Альбасете" Романа Зозулю, повідомляє іспанський ресурс Masquealba.

Марш провели 12 січня перед поєдинком "Баракальдо" – "Райо Вальєкано" в Кубку Іспанії.

На відео, яке опублікував ресурс Masquealba в YouTube, чути, що фанати співають пісню зі словами "Zozulya puto nazi" – "Зозуля – нацистська шльондра".

Відео: masquealba / YouTube

Аналогічну кричалку використовували вболівальники "Райо Вальєкано" 15 грудня під час матчу проти "Альбасете", за який виступає Зозуля. Через це арбітр зупинив гру, на другий тайм "Альбасете" відмовився виходити. На момент зупинки рахунок у матчі був 0:0.

Віцепрезидент "Альбасете" Віктор Варела сказав, що для Зозулі це дуже важка ситуація. Президент "Райо Вальєкано" Рауль Мартін Преса засудив поведінку вболівальників.

Зозуля після інциденту підкреслив, що він – патріот і це не є злочином.

27 грудня Королівська іспанська федерація футболу ухвалила, що поєдинок "Райо Вальєкано" – "Альбасете" дограють із порожніми трибунами. Мадридський клуб заплатить штраф, а також проведе наступні два матчі із частково закритими трибунами.

3 січня Королівська іспанська федерація футболу тимчасово зупинила покарання "Райо Вальєкано" через брак часу для подання апеляції.

8 січня офіційний сайт Ла Ліги повідомив, що на двох матчах чемпіонату Іспанії звучали образливі кричалки на адресу Зозулі.

Українець грає у складі "Альбасете" з вересня 2017 року.

Він перейшов у цю команду після того, як зірвався його трансфер у "Райо Вальєкано". У лютому 2017 року ультрас "Райо Вальєкано", які дотримуються вкрай лівих політичних поглядів, прийшли на тренування команди й розгорнули банер зі словами: "Тут не місце для нацистів".

Фанати були незадоволені тим, що Зозуля підтримує українських військових, які беруть участь в операції Об'єднаних сил на Донбасі. Після цього Зозуля вирішив відмовитися від трансферу.