Через коронавірус у Північній Америці зупинено ігри Національної хокейної ліги

НХЛ використовують приміщення, якими користуються і в НБА
Фото: ЕРА

У Національній хокейній лізі в Північній Америці зупинили ігри після виявлення коронавірусу у гравця Національної баскетбольної ліги. В обох ліг спільні приміщення.

12 березня у США і Канаді через поширення коронавірусу SARS-CoV-2 зупинили ігри Національної хокейної ліги (НХЛ). Про це поінформував сайт змагань.

"У світлі пов'язаних із коронавірусом подій та після консультацій із медичними експертами й скликання телефонної конференції Ради керівників, Національна хокейна ліга оголошує, що вона зупинить сезон 2019–2020 років, який починається із сьогоднішніх ігор", – заявив комісар НХЛ Гері Беттмен.

За його словами, рішення пов'язане з тим, що коронавірус виявили в одного з гравців Національної баскетбольної асоціації, з якою НХЛ "ділить багато приміщень роздягалень".

"Наша мета – поновити гру, щойно це буде доречно і розумно, щоб ми змогли завершити сезон і вручити Кубок Стенлі. Доти ми дякуємо фанатам НХЛ за ваше терпіння і сподіваємося, що ви будете здорові", – зазначив Беттмен.

Національна хокейна ліга об'єднує 24 клуби зі США і сім із Канади. НХЛ вважають найсильнішою лігою в хокеї.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Інституту Джона Гопкінса, до 13 березня загальна кількість інфікованих у світі сягнула 135 тис., кількість жертв наблизилася до 5 тис. осіб.

Станом на 12 березня у Канаді було зареєстровано щонайменше 137 випадків зараження коронавірусом, одна людина померла.

В Україні станом на 13 березня зафіксовано три випадки зараження коронавірусом, одна з інфікованих померла.