Гімн Росії на чемпіонаті світу з ковзанярського спорту замінять на музику Чайковського

Чемпіонат світу з ковзанярського спорту стартує 11 лютого
Фото: depositphotos.com
Під час нагородження російських спортсменів на чемпіонатах світу з ковзанярського спорту та шорт-треку замість національного гімну лунатиме фрагмент із Концерту для фортепіано з оркестром №1 російського композитора Петра Чайковського. Про це розповіла російському агентству "РИА Новости" виконавча директорка Союзу ковзанярів Росії Варвара Баришева.

За її словами, Міжнародний союз ковзанярів (ISU) повідомив, що в РФ можуть вибрати музичну тему самостійно на погодження. Союз ковзанярів Росії після обговорення й консультацій зі збірною обрав музичний фрагмент із концерту для фортепіано з оркестром №1 Чайковського, й ISU його погодив.

За словами Баришевої, мелодія, яка замінить національний гімн, має бути впізнаваною в усьому світі й водночас "відсилати до надзвичайно багатої культурної спадщини країни".

Чемпіонат світу з ковзанярського спорту стартує в нідерландському Геренвені 11 лютого.

Через санкції Всесвітнього антидопінгового агентства Росії до грудня 2022 року заборонено виступати на міжнародних змаганнях під прапором своєї країни й використовувати гімн.

Причиною дискваліфікації РФ стало те, що в переданих даних Московської лабораторії ВАДА виявила маніпуляції з допінг-пробами російських спортсменів.

Росію підозрювали, зокрема, у підміні допінг-проб чемпіонів і призерів Олімпіади 2014.