Ігор Суркіс: Лобановський сказав футболістам: "А ну рейтузики зняли швиденько! Тепер вийшли – і порвали їх"

Суркіс: Уявіть, граємо з греками. Мороз – градусів 15. Рахунок 0:0. Він ходить-ходить роздягальнею... Потім повертається: "А ну рейтузики зняли всі швиденько!"
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Президент футбольного клубу "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс розповів в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, як Валерій Лобановський зміг переломити хід гри "Динамо" зі супротивниками з Греції.

Найважливішим у грі для тренера київського "Динамо" Валерія Лобановського був результат матчу, розповів в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону президент футбольного клубу Ігор Суркіс.

"Якщо вигравали, але матч був невдалий, він згладжував і завжди казав: "Матч забудеться, а рахунок – на табло". Для нього результат – найголовніше. "З усім іншим ми розберемося в колективі", – зазначив Суркіс.

Він розповів, що в юнацтві завдяки дідусеві міг пройти до внутрішнього дворика тодішнього Центрального стадіону в Києві (зараз – НСК "Олімпійський") і спостерігати за тим, як Лобановський тренував "Динамо".

"Дивився в роздягальні, коли він тренував команду 1975 року, 1986 року. Я вам уже казав раніше – у мене був доступ до внутрішнього дворика. Коли фіранки повністю не закривали, я бачив, як він виходив із себе, як він щось показував на дошці. [...] Так. Уявіть, граємо з греками. Мороз – градусів 15 приблизно. Я заходжу до роздягальні з ним. Він ходить-ходить роздягальнею... Рахунок 0:0. Дивиться, дивиться – нічого не каже. Я взагалі не розумію, що сталося. Потім повертається: "А ну рейтузики зняли всі швиденько!" Вони – раз! – як в армії, за секунду рейтузи зняли. Сидять. "Тепер вийшли – і порвали їх. Усі зрозуміли?" Вони вийшли – і 2:0, порвали вони цих греків", – зазначив президент "Динамо".

Ігор Суркіс: Ахметов – кришталево порядна людина. Я б пішов із ним у розвідку. Читайте повну версію інтерв'ю

Лобановський є найтитулованішим тренером колишнього СРСР й України. Він протягом багатьох років був наставником київського "Динамо", на чолі якого двічі вигравав Кубок кубків УЄФА. Ця організація додала його до десятки найкращих тренерів усіх часів.

Лобановський пішов із життя 13 серпня 2002 року.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube