Костюк переграла Світоліну у другому колі турніру WTA у Торонто

Костюк удруге грала проти Світоліної на міжнародних турнірах
Фото: ЕРА

8 серпня в Торонто (Канада) на тенісному турнірі Omnium National Bank Open presented by Rogers із серії WTA 1000 перша ракетка України Марта Костюк виграла в колишньої першої ракетки України Еліни Світоліної. Про це повідомляє сайт WTA.

Поєдинок українок відбувався в межах другого кола.

Перший сет опинився в активі Костюк (20-та у світовому рейтингу), а другий – за Світоліною (34-та у світі), усе вирішив третій сет.

Підсумковий результат – 6:2, 2:6, 6:2 на користь чинної першої ракетки України.

"Великий теніс України" пише, що це був другий поєдинок двох українок на міжнародних турнірах, перший виграла Світоліна, це було 2018 року у третьому колі Australian Open.

У першому колі турніру в Торонто Костюк перемогла Татьяну Марію з Німеччини (67-ма ракетка світу), а у третьому колі зіграє проти Емми Наварро зі США (15-та ракетка світу).

Загалом в основній сітці одиночного розряду Omnium National Bank Open presented by Rogers стартувало чотири українки, три вже припинили боротьбу.

Окрім Світоліної, яка обіграла американку Шелбі Роджерс (379-та у світовому рейтингу), у друге коло вийшла Леся Цуренко, вона перемогла Б'янку Андреєску з Канади (175-та у світовому рейтингу), але програла Анні Калінській із РФ (виступає під нейтральним прапором, 17-та ракетка світу) з рахунком 2:6, 2:6.

У першому колі в Торонто зачохлила ракетку українка Даяна Ястремська (27-ма ракетка світу) – з рахунком 3:6, 1:3 вона відмовилася від продовження боротьби з Тейлор Таунсенд зі США (71-ша у світовому рейтингу).

Контекст:

Omnium National Bank Open presented by Rogers проводять на хардовому покритті в Торонто із 6-го до 12 серпня. Призовий фонд турніру становить понад $3,2 млн.