Луганська "Зоря" програла відкладений матч Ліги конференцій УЄФА та погіршила свої шанси вийти в наступний раунд

"Зоря" вдруге пропустила від "Маккабі" три м'ячі за гру
Фото: ЕРА (архів)

25 листопада в сербському місті Бачка-Топола український футбольний клуб "Зоря" (Луганськ) програв ізраїльському клубу "Маккабі" (Тель-Авів) у відкладеному матчі третього туру групового турніру Ліги конференцій. Про це повідомляє сайт УЄФА.

Спочатку поєдинок мав відбутися 26 жовтня в Ізраїлі, але його перенесли через бойові дії між ізраїльською армією і терористичним угрупованням ХАМАС.

Більша частина матчу в Бачка-Тополі розвивалася за малоприємним для українського клубу сценарієм.

"Маккабі" відкрив рахунок на другій компенсованій хвилині першого тайму, відзначився Еран Захаві. На 46-й та 60-й хвилинах забивав Дор Перец. Рахунок став розгромним.

Наприкінці поєдинку "Зорі" вдалося забити двічі: на 71-й хвилині – панамський легіонер Едуардо Герреро, на 88-й – українець Ігор Горбач.

Більшого українській команді досягти не вдалося, вона програла з рахунком 2:3.

Згідно зі статистикою, ігрова перевага була в "Маккабі", клуб з Ізраїлю володів м'ячем 59% поєдинку.

Після поразки "Зоря" залишилася в турнірній таблиці квартету В із чотирма очками на третьому місці, і відрив від "Маккабі", який іде другим, становить уже п'ять очок. Щоб продовжити боротьбу в турнірі на етапі плей-оф відбору, українській команді потрібно виграти обидва матчі, які залишилися (у бельгійського "Гента", який лідирує у групі, та в її аутсайдера, ісландського "Брєйдабліка"), а ізраїльській – програти тим самим суперникам.

Скріншот: uefa.com

9 листопада "Зоря" грала з "Маккабі" в Любліні (Польща) і програла 1:3. Тоді Дор Перец також оформив дубль у ворота української команди.

Контекст:

"Зоря" (Луганськ) забезпечила собі участь у груповому етапі Ліги конференцій сезону 2023/2024, програвши в Лізі Європи за сумою двох поєдинків кваліфікаційного раунду чеській "Славії" (Прага).

Нинішній володар титулу переможця Ліги конференцій – "Вест Гем" (Англія). Фінал розіграшу Ліги конференцій сезону 2023/2024 відбудеться 29 травня 2024 року на стадіоні "Ая-Софія" в Афінах (Греція).