На Паралімпіаді в Токіо Україна протягом дня виборола 12 медалей і посідає за їх кількістю четверте місце

У суботу Україна здобула п'ять золотих паралімпійських медалей
Фото: National Sports Committee for the Disabled of Ukraine, Paralympic Committee / Facebook
Після змагального дня 28 серпня на літніх Паралімпійських іграх 2020 року в Токіо українські спортсмени посідають четверте місце серед країн із найбільшою кількістю медалей. Про це повідомляє офіційний сайт Паралімпіади.

У суботу на Іграх у Токіо українські спортсмени вибороли п'ять золотих, чотири срібні і три бронзові нагороди.

Олімпійськими чемпіонами від України ставали сьогодні лише плавці: Євген Богодайко, Михайло Сербін (100 метрів брасом, у різних класах), Максим Кріпак (100 метрів вільним стилем), Денис Дубров (200 метрів комплексним плаванням) та Єлизавета Мерешко (100 метрів брасом).

Лідерами медального заліку за кількістю нагород є Китай (77, із них 30 золотих), Великобританія (43, із них 16 золотих) і команда російського Паралімпійського комітету (41, із них 13 золотих).

Медалі Паралімпіади 2020 у Токіо здобули спортсмени вже 40 країн.

Скріншот: paralympic.org

За якістю нагород Україна в медальному заліку п'ята. Лідери тут ті самі, а на четвертому місці – США (22 нагороди, з них 11 золотих).

Скріншот: paralympic.org

Після третього дня Паралімпійських ігор українська збірна була четвертою за кількістю нагород і дев'ятою за їхньою якістю.

Контекст:

Літні Паралімпійські ігри 2020 року стартували в Токіо 24 серпня, завершаться вони 5 вересня. Ігри проводять без глядачів через епідемію коронавірусної інфекції.

У Паралімпіаді бере участь 4403 спортсмени зі 162 делегацій, вони змагаються у 22 видах спорту, повідомили організатори. Від України у змаганнях бере участь 143 спортсмени.