Рінат Ахметов здобув нагороду Emmy Awards за серіал про "Шахтар"

Режисер документального серіалу Football Must Go On Володимир Мула в Києві передав нагороду Sports Emmy Awards президенту ФК "Шахтар" Рінату Ахметову
Фото: shakhtar.com

Режисер документального серіалу Football Must Go On ("Футбол має тривати") Володимир Мула в Києві передав нагороду Sports Emmy Awards президенту футбольного клубу "Шахтар" Рінату Ахметову. Відео ФК "Шахтар" Донецьк оприлюднив 14 червня в YouTube.

Отримуючи статуетку, Ахметов зазначив, що творець чотирисерійної стрічки зробив добру та велику справу.

"Ви цілий рік працювали з командою, ви розповідали усьому світу про Україну, про те, як на нас напав ворог, про дух і мужність українського народу, про незламність українського народу", – зазначив Ахметов.

За словами режисера, завдяки серіалу команді вдалося розповісти світові не лише про спорт, а й про життя людей, які перебувають у дуже непростих умовах.

"Важко тримати увагу до України і те, що нам вдалося крізь призму спорту, завдяки максимальному сприянню ФК "Шахтар" розповісти світові про війну в Україні – це дуже здорово! Це дуже класний механізм донесення інформації, тому що спортивна аудиторія – максимально широка і в нас вийшла не спортивна документалка, а спортивно-соціальна документалка з тими кодами, які потрібні нам", – наголосив Мула.

Контекст:

21 травня в Нью-Йорку відбулася церемонія нагородження премією Sports Emmy Awards. Серіал американської кінокомпанії Paramount+ про український футбольний клуб "Шахтар" переміг у номінації "Найкращий документальний серіал". Football Must Go On розповідає про долю українського клубу в умовах повномасштабної війни із країною-агресором Росією.