Світоліна програла другий поспіль матч у новому тенісному сезоні

Світоліна (на фото) поступилася у двох сетах Кіз
Фото: EPA
Українська тенісистка Еліна Світоліна (№16 Жіночої тенісної асоціації, WTA) програла Медісон Кіз (№87 WTA) зі США стартовий матч на турнірі WTA 250 в Аделаїді (Австралія). Про це 10 січня повідомляють на сайті асоціації.

У поєдинку першого раунду Світоліна, сіяна на турнірі під другим номером, поступилася Кіз у двох сетах – 2:6, 4:6. Матч тривав 77 хвилин.

Це була п'ята зустріч тенісисток на турнірах під егідою WTA, в активі Кіз тепер три перемоги.

Світоліна зазнала вже четвертої поразки поспіль. На старті нового сезону українка поступилася Анастасії Гасановій (№121 WTA) із Росії.

Контекст:

Напередодні старту тенісного сезону Світоліна відрекомендувала нового тренера і свою команду. Наставником українки став латвієць Андіс Юшка. Він змінив британця Ендрю Беттлса, з яким Світоліна співпрацювала п'ять років, завоювавши 11 титулів.

Крім Юшки, до складу команди Світоліної увійшли австрійський тренер-консультант Гюнтер Бреснік (він також тренує чоловіка Еліни – Гаеля Монфіса) і наставник із фізпідготовки Юрій Жураковський.

Турнір Adelaide International 2 триватиме з 10-го до 15 січня на хардовому покритті, призовий фонд змагань становить приблизно $240 тис.