Тренер жіночої збірної Росії із хокею заявив, що допінг-офіцери ВАДА завадили тренуванню команди

Тренер жіночої збірної Росії з хокею поскаржився на дії офіцерів ВАДА
Фото: EPA

Перед початком першого тренування у Південній Кореї половину жіночої збірної Росії із хокею викликали на допінг-контроль, заявив головний тренер команди Олексій Чистяков.

У Південній Кореї за дві години до запланованого тренування збірної Росії із хокею 16 спортсменок викликали на допінг-контроль, повідомляє "Матч ТВ".

Кілька російських спортсменок не встигло повернутися до виходу на лід і повноцінного тренування не вийшло.

"У збірної був важкий переїзд, оскільки затягнулося видавання багажу. Не встигли на вечірнє тренування. Заняття довелося проводити у скороченому складі, адже половину збірної забрали допінг-офіцери, дівчата просто не встигли повернутися до початку тренування. Хокеїстки налаштовуються, ми готували команду до Олімпіади протягом останніх двох сезонів. У цій політичній ситуації хочеться показати і довести всім, що ми боєздатний колектив", – заявив головний тренер збірної Олексій Чистяков.

Російські хокеїстки зіграють у групі А на зимовій Олімпіаді в корейському Пхьончхані разом зі збірними США, Канади та Фінляндії. Перший матч росіянки проведуть проти збірної Канади 11 лютого.

Зимові Олімпійські ігри пройдуть з 9-го до 25 лютого 2018 року в місті Пхьончхані, Південна Корея.

У листопаді 2015 року Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) опублікувало доповідь, у якій звинуватило РФ у державній підтримці допінгу. У звіті зазначено, що російські спецслужби покривали системне застосування допінгу російськими спортсменами, допускали "пряме залякування та втручання" у роботу акредитованої ВАДА антидопінгової лабораторії в Москві.

5 грудня 2017 року МОК через систематичне порушення антидопінгових правил відсторонив від участі в Олімпіаді 2018 Національний олімпійський комітет РФ. Виступити на Олімпіаді зможуть окремі російські спортсмени, але тільки під олімпійським прапором.