УЄФА дозволив проводити міжнародні матчі за присутності глядачів

Суперкубок став першим матчем під егідою УЄФА, на який допустили вболівальників
Фото: ЕРА

Із наступного тижня трибуни на змаганнях під егідою УЄФА дозволять заповнювати не більше ніж на 30%. Фани гостьових команд поки не зможуть відвідувати матчі.

На міжнародних футбольних матчах із наступного тижня зможуть бути присутніми глядачі, якщо це не суперечить місцевим протиепідемічним правилам. Таке рішення 1 жовтня ухвалив виконком УЄФА, повідомляють на сайті організації.

Кількість глядачів буде обмежено 30% від місткості стадіону. Гостьовим фанам поки не дозволять відвідувати ігри.

У рішенні виконкому зазначено, що матчі під егідою УЄФА не можна проводити з глядачами, якщо цього не дозволяє місцева влада. Окрім того, межа у 30% допустима тільки в тому разі, якщо на внутрішніх змаганнях вона не нижча.

Соціальне дистанціювання буде обов'язковим для всіх уболівальників, необхідно застосовувати додаткові запобіжні заходи, такі як носіння масок, ідеться в рішенні виконкому.

До послаблення заходів безпеки європейські футбольні посадовці вдалися після успішного проведення зустрічі за Суперкубок Європи в Будапешті. На матчі "Баварії" та "Севільї" 24 вересня було понад 15 тис. уболівальників.

За словами президента УЄФА Александера Чеферіна, 27 країн Європи вже дозволили частково заповнювати трибуни на матчах внутрішніх турнірів. Сьогоднішнє рішення уніфікує норми допуску фанів на ігри в умовах пандемії, зазначив він.

Із 8 жовтня в Європі відбудуться чергові матчі Ліги націй.

У зв'язку зі спалахом коронавірусу УЄФА в березні перервав розіграш єврокубків і скасував матчі збірних. Після відновлення міжнародних турнірів у серпні всі ігри проводили за порожніх трибун.