Український борець Насібов після півфіналу Олімпіади вирушив на медичну процедуру

Під час боїв 7 серпня в Насібова було помітно серйозну гематому на правому оці
Фото: EPA

Українському борцеві греко-римського стилю Парвізу Насібову, котрий вийшов у фінал Олімпійських ігор 2024, 7 серпня проводили медичну процедуру на оці. Про це розповів у коментарі "Суспільному" головний тренер збірної України Володимир Шацьких.

"Суспільне" зазначає, що проблеми з оком у Насібова були помітні ще в сутичці проти представника Киргизстану Амантура Ісмаїлова.

Півфінальну сутичку проти азербайджанця Хасрата Джафарова Насібов закінчував із серйозним ушкодженням ока: посеред неї спортсмену надавали медичну допомогу. Попри це, українець зміг продовжити боротьбу й закінчив її перемогою завдяки перевазі останнього технічного бала.

На коментар після перемоги в півфіналі Насібов не з'явився. Головний тренер пояснив, що він вирушив на медичну процедуру, яку йому проведуть на оці.

Контекст:

Уродженець Азербайджану Насібов у шестирічному віці переїхав в Україну й жив у Миколаєві.

Спортсмен удруге боротиметься за олімпійське золото: 2021 року в Токіо у фінальному поєдинку Насібов поступився борцеві з Ірану Мохаммаду Резі Гераеї і став срібним призером Ігор.

7 серпня Насібов вийшов у фінал у ваговій категорії до 67 кг після перемоги над чемпіоном Європи 2023 року Хасратом Джафаровим. Фінальний бій українець проведе 8 серпня.

Інший український борець Жан Беленюк у півфіналі поступився іранському борцю Алірезі Мохмадіпіані. Він 8 серпня побореться за бронзу.