Усик: Я готовий був іти воювати. Але мені людина сказала: "Те, що ти тренуєшся у тирі, не означає, що ти можеш це зробити на полі бою. Ти маєш своє поле бою"

Усик здобув для України перемогу над Джошуа, яка надихнула багатьох під час війни
Фото: usykaa / Instagram
Чемпіон світу з боксу у надважкій вазі за версіями IBF, WBA, WBO, IBO українець Олександр Усик розповів в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, що після повномасштабного вторгнення РФ був готовий іти на війну.

"Сім місяців уже триває війна. Яке найяскравіше враження – жаху або радості – у вас було за ці місяці?" – запитав Гордон.

"Перші дні. Перший місяць, поки я був тут. Бо у мене там, за будинком, гуркотіло, вікна тремтіли. Діти з дружиною спали в підвалі, над нами й літало, і все інше. Момент такий був, що треба було вивезти сім'ю, дітей, щоб вони не заважали", – поділився Усик.

Український чемпіон сказав, що готовий був іти воювати.

"Тобто мені людина просто каже: "Слухай, я теж готовий. Але хто мене візьме туди? Але я підготовлений краще, ніж ти. Те, що ми ходимо з тобою і ти тренуєшся в тирі, – це не означає, що ти можеш зробити це на полі бою. Ти маєш своє поле бою. Поспілкуймося", – розповів він.

За словами боксера, "посидівши, подумавши, спілкуючись з небесним батьком", він помолився і попросив поради, як йому бути і чи їхати на бій-реванш із британцем Ентоні Джошуа, в якому Усик здобув перемогу.

"Господи, дай розуміння мені, що для мене краще буде. Не для мене, а як я можу краще зробити, якщо я вчиню ось так, ось так і ось так", – згадав Усик.

Усик: Чий Крим? Наш він, український, був, є і буде. Його взяли нахабно: просто прийшли люди  забрали, віджали. Повний текст інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році Усик вступив у територіальну оборону. Будинок боксера у Ворзелі під Києвом обстріляли російські окупанти. У березні Усику надали право на виїзд з України і він розпочав підготовку до бою-реваншу із Джошуа.

17 серпня на пресконференції у Саудівській Аравії Усик вийшов у національному костюмі і спілкувався зі ЗМІ українською мовою. 21 серпня він захистив чемпіонські пояси IBF, WBA, WBO та IBO, які забрав у британця у вересні 2021 року, а також завоював титул чемпіона за версією журналу The Ring.

Перемогу Усик присвятив Збройним силам України й Українській державі.