Уболівальник у вушанці та з російським прапором опинився на українській трибуні. Сталася бійка. Відео

Уболівальників з українським та російським прапорами сфотографували перед грою збірної України
Фото: ЕРА
Уболівальник у шапці-вушанці з гербом СРСР, футболці збірної Росії з футболу і з російським прапором 29 червня прийшов на трибуну стадіону у Глазго (Шотландія), де перебували українські вболівальники.

Він сфотографувався, обнімаючи уболівальника в українській формі, обидва були загорнуті в національні прапори. Їх зняли фотокореспонденти. Агентство ЕРА показало два фото із цими вболівальниками. В описі до знімків зазначено, що їх зробили перед матчем збірної України та Швеції.

Один із таких знімків опублікувало російське видання Sports.ru у Twitter.

Автори твіта зазначили, що знімок – те, що вони хочуть бачити на трибунах.

Пізніше паблік UkrBall у Facebook показав фото, де у російського вболівальника вже розірвана футболка, немає шапки і прапора.

"Пропаганда країни-агресора встигла розігнати перше фото. Але промовчала, чим ця історія завершилася", – зазначили автори поста.

У коментарях до такого самого знімка в пабліку "Баба і кіт" користувачі писали, що таких уболівальників було троє і що вони провокували людей. "Багато бажаючих знайшлося їм натовкти. Але все вирішилося мирно", – зазначив Мар'ян Похилий.

Він оприлюднив кілька фото інциденту. На одному з них видно трьох чоловіків – з українським, російським і польським прапорами.

YouTube-канал Sport_life_travel опублікував відео, на якому видно, що між чоловіком у формі російської збірної та українськими вболівальниками сталася бійка. У підсумку на чоловіка наділи український прапор. Футболку, як видно з ролика, йому розірвали, коли один з опонентів потягнув за неї.

Відео: Sport_life_travel / YouTube

Контекст:

Гра збірних України та Швеції відбулася 29 червня. Україна перемогла з рахунком 1:2 і вийшла у чвертьфінал. Команда Андрія Шевченка зустрінеться зі збірною Англії 3 липня на стадіоні "Олімпіко" в Римі.

Збірна РФ покинула Євро 2020 після групового етапу.

2014 року Росія окупувала Крим і почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.