"Відкриє нові двері в житті". Боксер Хижняк прокоментував золото Олімпіади 2024 в першому на Іграх інтерв'ю

Хижняк розповів, що, стоячи на п'єдесталі, коли звучав гімн України, він згадував увесь свій шлях до перемоги на Олімпіаді 2024
Фото: НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team / Facebook

Після перемоги на Олімпіаді 2024 український боксер Олександр Хижняк у першому інтерв'ю на Іграх повідомив "Суспільному" 8 серпня, що поки не вирішив, чи переходитиме у професіонали, чи залишиться в любителях.

"Ця нагорода, напевно, відкриє нові двері в моєму житті. Не можу сказати, чи це професійний бокс, чи продовжу шлях у любителях. Потрібен час. Я повернуся додому, проведу час зі своєю родиною, а вже потім ухвалю рішення, як би хотів далі продовжувати своє життя", – сказав Хижняк.

Фото: НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team/Facebook

За словами Хижняка, після срібла на Іграх у Токіо головною його ціллю були "Олімпійські ігри й золото в Парижі".

"Медаль, заради якої я жив до цих Олімпійських ігор. Дякую богу за те, що я олімпійський чемпіон. Безмежна вдячність нашим військовим за те, що ціною власного життя захищають мир і спокій у моїй країні, – наголосив український боксер. – Радий, що здобув перемоги в усіх своїх поєдинках на цих змаганнях. Пишаюся, що представляю Україну на Олімпійських іграх і везу у своє місто та країну золото".

Фото: НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team/Facebook

Хижняк зазначив, що, стоячи на п'єдесталі, коли звучав гімн України, він згадував увесь свій шлях до перемоги на Олімпіаді 2024 – "усі тренування, усю роботу, своє життя".

"Як прокидався, засинав. Одні думки були: золото Олімпіади. І коли підіймався прапор України... Я люблю свою країну, люблю все у своїй країні: землю, воду, повітря. Куди б не їхав у якусь країну, завжди тягне до України, вона найкраща", – резюмував боксер.

Фото: НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team/Facebook

Контекст:

У фіналі Олімпіади 2024 у ваговій категорії до 80 кг Хижняк переміг казахстанського боксера Нурбека Оралбая. Це друга олімпійська медаль для українця. На Іграх 2020 у Токіо Хижняк виборов срібло.