Депутати Ради зібралися на позачергове засідання для обговорення указу президента про введення воєнного стану. Трансляція

Рада проводить позачергове засідання
Фото: rada.gov.ua
Верховна Рада 26 листопада розглядає питання про запровадження в Україні воєнного стану. Відповідний указ вніс до парламенту президент Петро Порошенко, який затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони від 25 листопада. Профільний комітет Ради схвалив внесення указу в сесійний зал. На позачерговому засіданні зареєструвалося 338 нардепів.

25 листопада Росія захопила в Чорному морі катери українських ВМС "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які збиралися пройти через Керченську протоку в Азовське море. По кораблях відкривали вогонь. За даними ВМС України, шістьох українських військовослужбовців було поранено. У прикордонуправлінні ФСБ РФ у Криму повідомили про трьох поранених. За словами начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженка, усього на захоплених кораблях було 23 військових.

Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради нацбезпеки і оборони України заявив про підтримку пропозиції Воєнного кабінету ввести в Україні воєнний стан. Секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що запропоновано ввести його на 60 днів.