Доба на Донбасі. 13 обстрілів бойовиків, поранено двох українських військових

21 липня у зоні проведення ООС оголосили перемир'я
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

22 серпня представники незаконних збройних формувань на Донбасі обстрілювали позиції українських військових із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї. Від початку нової доби обстрілів не було, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби бойовики на Донбасі 13 разів порушили режим припинення вогню, двоє українських військових дістали поранення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

Представники незаконних збройних формувань обстрілювали позиції українських військових із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики вели вогонь у районі Водяного, Новотроїцького, Богданівки та Лебединського.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" – поблизу Новолуганського, Зайцевого й Південного.

Від початку нової доби бойовики вогню не відкривали, зазначили у штабі.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними РФ бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Росія офіційно не визнає свого вторгнення на територію України, незважаючи на оприлюднені факти й докази.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила безстрокове припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала із 21 липня до 2 серпня приблизно 6 тис. порушень режиму перемир'я.