Грицак повідомив про затримання 18 резидентів російської розвідки

Грицак: Вони проводили диверсійно-розвідувальну діяльність на нашій території
Фото: ЕРА

За інформацією голови Служби безпеки України Василя Грицака, група в Харкові під кураторством російської розвідки займалася диверсійно-розвідувальною діяльністю.

У Харкові 17 серпня затримали резидентуру російської розвідки у складі 18 осіб. Про це голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак повідомив 3 вересня в ефірі каналу "Прямий".

"Вони проводили диверсійно-розвідувальну діяльність на нашій території", – сказав він.

За словами Грицака, підозру оголошено сімом затриманим, проведено 16 обшуків.

Він зазначив, що куратор резидентури "сидів у Бєлгороді (Росія. – "ГОРДОН") і контролював діяльність цієї групи в нашій країні".

17 серпня прес-служба СБУ повідомила про затримання в Харкові спільно з Головною військовою прокуратурою ватажка диверсійної групи, якого було завербовано представниками ГРУ Генштабу РФ. За даними спецслужби, російський куратор надав бойовику список українських політичних і громадських діячів, проти яких російські спецслужби дали вказівку готувати теракти. Під час обшуків за місцем проживання в затриманого вилучили майже кілограм вибухівки, п'ять електродетонаторів, пістолет із глушником, сто патронів до нього та бойовий квадрокоптер.

До цього голова СБУ Грицак повідомляв про активізацію диверсійних груп на території України.