Казанський: До Луганська введено формування бойовиків "ДНР" і російських військових. Схоже, Плотницькому кирдик

Денис Казанський: Поки щось не схоже, що планують згортати лавочку
Фото: Денис Казанский / Facebook

Журналіст Денис Казанський уважає, що Росія втрутилася в конфлікт ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького та колишнього "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета, ставши на бік останнього.

Якби президент РФ Володимир Путін хотів, не втрачаючи обличчя, вийти з донбаської авантюри, зараз для цього був би найкращий момент. Таку думку висловив у Facebook журналіст із Донецька, що проживає у Києві, блогер Денис Казанський.

"Дочекатися замісу в Луганську і здати його Україні – мовляв, ми їм допомагали, підтримували, як могли, але вони там самі перегризлися і погубили свою республіку. Самі винні, нічого не поробиш. У сформованій ситуації за такий крок його в Росії мало хто засудив би", – зазначив він.

Журналіст додав, що поки не схоже, що "планують згортати лавочку", оскільки Росія втрутилася в конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким і колишнім "міністром внутрішніх справ ЛНР" Ігорем Корнетом.

"До Луганська введено формування бойовиків "ДНР" і російських військових. І, судячи з усього, вони підтримують сторону Корнета. Мовлення підконтрольного Плотницькому луганського телебачення ДТРК "ЛНР" відключено. Схоже, що Венедиктовичу настав кирдик", – підсумував він.

21 листопада група невідомих у військовій формі без знаків розрізнення захопила центр Луганська, включно з адміністративними будівлями.

За даними "Новой газеты", 20 листопада ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький відправив у відставку "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета, однак той відмовився підкорятися цьому наказу.

Сам Плотницький заявив, що керівництво "МВС ЛНР" є нелегітимним, а Корнета відсторонено.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.