Кількість загиблих через обстріл бойовиками санітарного автомобіля ООС збільшилася до двох – штаб операції

Війна в Україні розпочалася 2014 року
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Військовий медик, який дістав поранення внаслідок обстрілу бойовиками санітарного автомобіля операції Об'єднаних сил, помер від травм, повідомили у штабі ООС.

Кількість загиблих унаслідок обстрілу бойовиками військовослужбовців операції Об'єднаних сил у районі населеного пункту Водяне Донецької області збільшилася до двох. Про це 1 липня повідомили у штабі ООС у Facebook.

"Військовий медик, поранений при обстрілі бойовиками із ПТРК автомобіля Hummer у районі населеного пункту Водяне, від отриманих травм помер", – розповіли у пресцентрі.

Раніше повідомляли, що внаслідок обстрілу, який стався приблизно о 10.50, один військовий загинув, ще двоє постраждало. В ООС підкреслили, що обстріл санітарних авто є порушенням норм міжнародного права.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Опівночі 18 квітня 2019 року Україна в односторонньому порядку ввела режим припинення вогню на Донбасі, бойовики порушили його першої ж доби.