Командир бойовиків у Брянці закликав Захарченка взяти на себе керівництво "ЛНР" і створити "Новоросію"

Захарченка попросили очолити "ЛНР"
Фото: dan-news.info

Бойовик "ЛНР" Дмитро Піндюрін просить жителів Донбасу підтримати його звернення до ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Командир батальйону бойовиків "Брянка СССР" в окупованій Брянці Луганської області Дмитро Піндюрін виступив із відеозверненням до ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, у якому закликав створити "Новоросію". Запис опубліковано 22 листопада на YouTube.

Бойовик попросив Захарченка взяти під своє керівництво "ЛНР", щоб "реалізувати ідею 2014 року про створення Новоросії".

"Прошу всіх жителів Донбасу підтримати моє звернення до глави ДНР", – зазначив Піндюрін.

Відео: Анжелика Добрая / YouTube

21 листопада група невідомих у військовій формі без знаків розрізнення захопила центр Луганська, зокрема адміністративні будівлі. У Луганську відключили телебачення та мобільний зв'язок, також виникли перебої з електрикою.

За даними "Новой газеты", 20 листопада ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький відправив у відставку "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета, однак той відмовився підкорятися цьому наказу.

Сам Плотницький заявив, що керівництво "МВС ЛНР" є нелегітимним, а Корнета відсторонено.

Видання РБК повідомило, що в конфлікті Плотницького та Корнета Кремль зайняв сторону останнього.

"Новая газета" написала, що ввечері 21 листопада в Луганськ із боку Донецька увійшла колона з декількох десятків "Уралів" із військовими.

Президент України Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет РНБО, на якому повідомив, що російські танки незаконно перетнули український кордон у Луганській області.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що протягом ночі Росія перекинула в Луганську область 300 одиниць техніки.