Криклій про відновлення Донбасу: Українці не будуть сплачувати за непідконтрольну територію

Криклій: Поки наша задача – забезпечувати зв'язок із громадянами, які вірять в успіх України
Фото: Vladyslav Kryklii / Facebook

Українська влада планує залучити до відновлення Донбасу інвесторів, заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Відновлення окупованої частини Донбасу не ляже на плечі українців. Про це 31 жовтня в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він зазначив, що порахувати точну суму, необхідну для відновлення всієї території Донбасу, можна буде тільки після повернення окупованих територій під контроль Києва.

"Українці не будуть сплачувати за непідконтрольну територію, звісно ні. Це апріорі неможливо. Хай спочатку повертає нам території країна-агресор, виплачує репарації, а тоді ми будемо думати, як будемо вкладати й відновлювати територію. А поки наша задача – забезпечувати зв'язок із громадянами, які вірять в успіх України. Ми облаштовуємо контрольно-пропускні пункти, ми маємо створювати більше сервісу, і це питання стосується не тільки сходу України, але й анексованого Криму", – сказав Криклій.

Міністр додав, що для відновлення Донбасу планують залучити інвесторів

"Уже є великі компанії, які готові вкладати, в тому числі в інфраструктурні проєкти", – підкреслив Криклій.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбувається між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

29 жовтня 2019 року перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов заявив, що на відновлення лише підконтрольних Україні територій Донбасу потрібно щонайменше €372 млн.