Лавров заявив, що в ООН не хочуть обговорювати пропозиції Росії про введення на Донбас миротворців

Лавров: Якщо вони не хочуть її обговорювати, то що ми можемо зробити? Не будемо ж ми їх змушувати
Фото: EPA

За словами міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, російська сторона не отримала жодної конкретної пропозиції щодо своєї ініціативи про введення на Донбас миротворців для охорони спостерігачів ОБСЄ.

В ООН не хочуть обговорювати пропозиції Росії про введення на Донбас миротворців, сказав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу НТВ, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Ми внесли пропозицію й обґрунтували її з усіх сторін, зокрема й вустами президента Російської Федерації Володимира Путіна. Жодної конкретної пропозиції на папері за текстом нашої ініціативи ми ні від кого не отримали. Якщо вони не хочуть її обговорювати, то що ми можемо зробити? Не будемо ж ми їх змушувати", – зазначив він.

5 вересня Путін заявив, що присутність миротворців ООН пішла би на користь вирішенню конфлікту на сході України. Він висловився за те, щоб миротворчі війська розміщувалися на лінії зіткнення сторін і "ні на яких інших територіях". Того самого дня Росія внесла відповідний проект резолюції на розгляд Ради Безпеки ООН.

11 вересня в розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Путін припустив, що озброєна місія ООН може перебувати в районі конфлікту на Донбасі не тільки на лінії зіткнення. На його думку, вона має охороняти спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

22 вересня спікер МЗС РФ Марія Захарова сказала, що Росія згодна на розміщення миротворчої місії ООН тільки на лінії зіткнення, а не на всій території Донбасу.

Президент України Петро Порошенко заявив, що миротворці ООН на Донбасі не будуть розміщуватись за російським сценарієм.