"Луганське енергетичне об'єднання" за 162 млн грн боргу відключило від електропостачання водоканал, який подає воду на окуповані території

Борг Попаснянського водоканалу за спожиту електроенергію станом на 1 грудня становив понад 162 млн грн
Фото: pixabay.com

"Луганське енергетичне об'єднання" заявило, що більше не може спонсорувати Попаснянський водоканал і його постачання води на окуповані території Луганської області.

Компанія "Луганське енергетичне об'єднання" через борги відключила від електропостачання Попаснянський водоканал, який подає воду в окупований бойовиками Луганськ та інші населені пункти Луганської області. Про це повідомляє прес-служба компанії на своїй сторінці у Facebook.

"5 грудня о 13.40 "Луганське енергетичне об'єднання" провело знеструмлення Петровської насосної станції Попаснянського водоканалу, що забезпечує водою мешканців неконтрольованої території Луганської області, зокрема, частину півмільйонного міста Луганськ і деякі навколишні населені пункти", – ідеться в повідомленні.

За даними прес-служби, борг водоканалу за спожиту електроенергію станом на 1 грудня становив понад 162 млн грн.

"Борг сформувався якраз за рахунок боргів "ЛНР". 90% води, що добувається водоканалом, постачається на неконтрольовану територію", – повідомили в компанії.

За даними прес-служби, на окупованій території Луганської області жителі, як і раніше, оплачують користування водою.

"Луганське енергетичне об'єднання" багато разів зверталося до Попаснянского водоканалу з вимогою сплачувати постачання, бо компанія не може спонсорувати це підприємство і його постачання води "ЛНР", – ідеться в повідомленні компанії.

25 квітня 2017 року заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Георгій Тука заявив, що борг Донецької і Луганської областей за електроенергію становить 11 млрд грн. За його словами, борг "Луганського енергетичного об'єднання" становить 5,2 млрд грн.

У листопаді в компанії заявили про перспективи техногенного та соціального колапсу в Луганській області.

У квітні 2014 року на сході країни почався збройний конфлікт. Українські війська протистоять проросійським бойовикам, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.