Марчук заявив, що не бачить швидкого вирішення питання введення миротворців на Донбас

Марчук не бачить швидкого вирішення питання введення миротворців на Донбас
Фото надано телеканалом NewsOne

Прямі переговори з бойовиками "ДНР" і "ЛНР" є неможливими, оскільки це те, чого хоче Росія, заявив представник України у підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

Представник України у підгрупі з безпеки тристоронньої контактної групи у Мінську, що займається врегулюванням конфлікту на Донбасі, Євген Марчук не бачить швидкого вирішення питання введення миротворців на Донбас. Про це він заявив агентству "Інтерфакс-Україна".

Марчук уважає, що представники бойовиків "ДНР" і "ЛНР" не мають брати участі у переговорах.

"Переговори безпосередньо неможливі, оскільки це те, чого хоче Росія. Вона з радістю це прийме під егідою того, що це внутрішній конфлікт", – сказав представник Києва.

За його словами, бойовики не ухвалюють жодних рішень, а якщо сприймати їх як повноцінного парламентера, Росія матиме підстави заявляти, що бойові дії на сході України – внутрішній громадянський конфлікт.

20 вересня президент України Петро Порошенко презентував своє бачення миротворчої місії на Донбасі під час сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

10 листопада міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що розроблення проекту резолюції щодо миротворчої місії ООН на Донбасі на завершальній стадії.

13 листопада в Белграді відбулася третя зустріч спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера і помічника російського президента Владислава Суркова. За підсумками переговорів посольство США у РФ повідомило, що Вашингтон і Москва "мають різні концепції" щодо шляхів досягнення миру на сході України, але "спільну роботу в цьому напрямі буде продовжено".

За інформацією "Интерфакса", Волкер запропонував розширити зону присутності миротворців на Донбасі, їхню чисельність і повноваження.