Меттіс про надання США Україні летального озброєння: Ми розглядаємо це питання

Меттіс після зустрічі з Порошенком прокоментував надання Україні летального озброєння
Фото: Петро Порошенко / Twitter

За словами міністра оборони США Джеймса Меттіса, після повернення в Штати він буде інформувати керівництво країни про "дуже конкретні речі".

У Сполучених Штатах розглядають питання про надання Україні оборонного летального озброєння, заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс під час брифінгу із президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Якщо говорити про оборонно-летальне озброєння, – ми розглядаємо це питання. Я зараз повернуся до себе і з огляду на те, що я побачив і про що дізнався, я буду, звичайно, інформувати керівництво країни про дуже конкретні речі, які я буду рекомендувати для здійснення", – сказав він.

Меттіс прилетів в Україну вчора ввечері. Він узяв участь в урочистих заходах, присвячених Дню Незалежності України.

Порошенко після зустрічі заявив, що обговорення військової допомоги США Україні до ухвалення остаточного рішення "вимагає тиші". Він додав, що задоволений зустріччю.

Україна з початку військової агресії Росії навесні 2014 року веде переговори із західними країнами про постачання летальної зброї, але поки безуспішно. Наразі США постачають Києву тільки нелетальну допомогу (зокрема броньовані автомобілі Humvee, безпілотники RQ-11B Raven і контрбатарейні радари) та допомагають у підготовці українських військових.

31 липня видання The Wall Street Journal пише, що у США розробили план постачання оборонного озброєння Україні. Ідеться про передавання протитанкових ракетних комплексів Javelin і засобів протиповітряної оборони.