На Донбасі бойовики обстріляли будинки мирних жителів, поранено жінку – штаб ООС

Поранену доправили в лікарню в Авдіївці
Фото: pixabay.com

65-річну жінку бойовики поранили під час обстрілу житлового сектору в районі Авдіївки Донецької області, зазначили у штабі операції Об'єднаних сил.

27 березня бойовики під час обстрілу житлового сектору в районі Авдіївки Донецької області поранили місцеву жительку. Про це у Facebook поінформував пресцентр штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

"Збройні формування Російської Федерації вкотре здійснили цинічний обстріл цивільної інфраструктури населених пунктів у прифронтових районах Донбасу. Так, сьогодні окупанти зі стрілецької зброї вели вогонь по житловому сектору неподалік Авдіївської промислової зони. В результаті цього 65-річна громадянка Л. отримала кульове поранення в ногу", – ідеться в повідомленні.

У штабі ООС зазначили, що жінку доправили в міську лікарню Авдіївки, стан пораненої – задовільний.

"Своїми діями окупанти вкотре знехтували правилами ведення бойових дій, визначеними міжнародним гуманітарним правом, та продемонстрували цинічне ставлення до життя і здоров’я беззахисних мирних мешканців", – заявили у пресцентрі.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які демонструє українська сторона.

9 грудня 2019 року в Парижі відбувся перший протягом трьох років саміт лідерів "Нормандської четвірки" – України, Франції, Німеччини та Росії – щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Серед іншого, сторони домовилися до кінця року погодити повне припинення вогню.

Тодішній глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що учасникам тристоронньої контактної групи під час переговорів 18 грудня не вдалося погодити дату нового перемир'я, і вони домовилися продовжити режим припинення вогню, оголошений у липні.