На Донбасі намагалися захопити позиції ЗСУ. Загинуло двоє українських військових і четверо бойовиків – Об'єднані сили

У зоні ООС пройшов майже двогодинний бій між українськими військовими та проросійськими бойовиками
Фото: ЕРА

У Луганській області під селом Кримським бійці операції Об'єднаних сил відбили напад диверсійно-розвідувальної групи противника, повідомили українські військові.

28 липня російські окупаційні війська чотири рази порушили режим припинення вогню і зробили спробу захопити позиції одного з підрозділів Збройних сил України в районі населеного пункту Кримське. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС на своїй сторінці у Facebook.

"Удень, використовуючи режим припинення вогню, ворог силами диверсійно-розвідувальної групи у складі до 15 бойовиків, здійснив спробу захопити позиції одного з підрозділів у районі населеного пункту Кримське", – ідеться в повідомленні.

У штабі ООС зазначили, що українські військові, які виконували завдання на спостережному посту, прийняли бій із противником, який майже вчетверо переважав, поки на позиції не підійшла резервна група на чолі з командиром роти.

"Отримавши рішучу відсіч, противник під щільним вогнем наших захисників вдався до відходу під прикриттям своєї артилерії. Їхній відхід був відрізаний вогнем мінометного підрозділу Об'єднаних сил. Завдяки чітким та злагодженим діям підрозділів противник поніс значні втрати – до чотирьох убитими і шістьох пораненими", – заявили українські військові.

У штабі ООС додали, що під час майже двогодинного бою було вбито також двох українських військових, і ще двоє дістали поранення.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із цього часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершили, замість неї почали операцію Об'єднаних сил.