На Донбасі троє військовослужбовців дістали поранення, ще один – бойові травми

За даними розвідки, протягом минулої доби було поранено трьох окупантів
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

15 червня представники незаконних збройних формувань обстрілювали позиції українських військових із мінометів калібру 82 мм, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Протягом минулої доби бойовики на Донбасі сім разів порушили режим припинення вогню, троє українських військових дістали поранення, ще один – бойові травми. Про це інформує пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

Представники незаконних збройних формувань обстрілювали позиції українських військових із мінометів калібру 82 мм, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" на підступах до Новолуганського російські найманці вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" вони обстрілювали позиції українських військових поблизу Новоселівки Другої, Павлополя, Авдіївки, Кам'янки й Мар'їнки.

"Наші захисники, утримуючи оборону, діяли відважно і дали ворожим підрозділам гідну відсіч. За даними розвідки, минулої доби було поранено трьох окупантів. Відчувши на собі рішучість дій військовослужбовців Збройних сил України, противник припинив свої злочинні наміри", – ідеться у повідомленні штабу.

Від початку нової доби російські збройні формування відкривали вогонь поблизу Оріхового, без утрат у лавах сил ООС.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти й докази.