На Донбасі затримали легкомоторний літак, яким керували українці без дозвільних документів – штаб операції Об'єднаних сил

Літальний апарат помітили приблизно о 6.30 у районі Роздольного
Фото: Операція об'єднання об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Двомісний літальний апарат Х-32 "Бекас" змусили приземлитися в Донецькій області, двох громадян України передали співробітникам поліції, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

На Донбасі затримали літальний апарат, яким керували українці без дозвільних документів, повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

"16 червня близько 6.30 ранку пост повітряного спостереження Національної гвардії України в районі населеного пункту Роздольне, що на Донеччині, помітив легкомоторний літальний апарат та сповістив про це пункт управління протиповітряної оборони. Вжитими заходами двомісний літальний апарат Х-32 "Бекас" примусили до посадки", – ідеться в повідомленні.

Керували літаком двоє громадян України без отримання відповідних дозволів Об'єднаних сил.

"Зазначених громадян та літак передано у відділ Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил", – продовжили у штабі.

Вирішують питання про притягнення зазначених осіб до відповідальності.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію, яка з 30 квітня 2018 року почала називатися операцією Об'єднаних сил.