Один український військовий загинув на Донбасі – Міноборони України

Війна в Україні розпочалася 2014 року
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Від початку доби 30 серпня бойовики чотири рази обстріляли позиції українських військових у районі населеного пункту Водяне, повідомив речник Міноборони України Олександр Мотузяник.

30 серпня один український військовий загинув на Донбасі. Про це повідомив на брифінгу, розшифрування якого опубліковано на сайті Міністерства оборони України, речник Міноборони Олександр Мотузяник.

"Від початку поточної доби, станом на 12.00, нашими захисниками зафіксовано чотири прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Усі сьогоднішні збройні провокації ворог здійснив із напрямку окупованої Ужівки в бік позицій захисників Водяного", – розповів він.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними РФ бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Росія офіційно не визнає свого вторгнення на територію України, незважаючи на надані факти і докази.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила безстрокове припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала із 21 липня до 2 серпня приблизно 6 тис. порушень режиму перемир'я.